Vrijdag 19 april 2024 – Frans Bauer

Biografie Frans Bauer

Frans Bauer werd geboren in 1973 in Roosendaal. Vanaf het moment dat hij kon praten, begon hij al met zingen. Op zijn negende jaar brengt hij daarom al zijn eigen eerste single uit, waarmee hij al zo’n 500 stuks verkocht door deur aan deur te gaan. Hij verbreedt zijn horizon in de muziekwereld en besluit zangles te nemen. Al snel neemt hij meerdere singles op en mag hij optreden in het bekende tv programma ‘All you need is love’ wat leidde tot zijn grote doorbraak. Kort daarvoor deed hij al veel voorprogramma’s in de show van Koos Alberts waarmee hij veel bekendheid opdeed. 

In 1992 nemen Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp Frans onder hun hoede. Daarop volgde dan ook snel zijn eerste album “Op weg naar geluk” wat nog maar een bescheiden succes was. In 1994 verschijnt zijn eerste echte hit “Als de sterren aan de hemel staan”. Vanaf dat moment was Frans niet meer te stoppen en bracht hij de ene, na de andere hit uit! 

In 1997 besluit hij zijn zangtalenten ook in Duitsland te laten horen en brengt hij een Schlagers album uit “Weil ich dich liebe” waar onze oosterburen geen genoeg van konden krijgen. Later brengt hij ook in Oostenrijk en Zwitserland een album uit. Alsof hij nog niet genoeg succes had, brengt hij ook in Nederland een succesvolle duo hit uit met Marianne Weber, waarvan meer dan 300.000 exemplaren verkocht werden. Later in het jaar kampt Frans met een groot verlies, want zijn zwager Jan van Rossenberg overlijdt na een tragisch verkeersongeluk. Daarop volgde nog een verkeersongeluk van een oud lid van zijn begeleidingsband. 

Frans Bauer was natuurlijk enorm verdrietig, maar hij liet daarom niet zijn zangcarrière vallen. Van 2001 tot 2009 gaf Frans veel concerten in Ahoy. Naast zijn zangkunsten is Frans later in 2012, als acteur, te zien in de bekende tv show, Flikken Maastricht, waar hij zichzelf speelde. Ook deed hij mee aan meerdere films zoals Plop en Kabouter Amadeus.

Vanaf 2014 bracht Frans Bauer meerdere nummers uit vol jolige teksten die onder een carnavals beat werden gezongen. Zijn zang-, televisie- en filmcarrière gingen door en heeft tot heden tot zijn succes en bekendheid geleid. Hij heeft vaak meegedaan aan tv-programma’s van RTL4. Frans behoort momenteel nog steeds tot één van de beste zangers in Nederland en is hij regelmatig terug te vinden in de top 40 en op de televisie. In  2020-2021 trad hij op in verschillende theaters door heel Nederland. Samen met Donnie maakte hij “Geen centen maar spullen”.